Кадър ВМРО-ДПМНЕОпозицията в Северна Македония печели от раздора с България за

...
Кадър ВМРО-ДПМНЕОпозицията в Северна Македония печели от раздора с България за
Коментари Харесай

Опозицията в С. Македония: Скъсайте договора за приятелство с България. Тя е формирана като руско княжество само с една цел

Кадър ВМРО-ДПМНЕ

Опозицията в Северна Македония печели от раздора с България за Европейски Съюз.

Лидерът на опозиционната партия ВМРО-ДПМНЕ в районен съд Македония Християн Мицкоски прикани управляващите в Скопие едностранно да анулират Договора за другарство и добросъседство с България, съобщи БГНЕС.

Договорът за другарство и добросъседство бе подписан през месец август 2017 година и той откри пътя за евроатлантическата интеграция на РСМ.

" От информацията, която получаваме стигаме до заключението, че това не е Договор за добросъседство, а спънка за интеграцията на Македония в Европейския съюз /ЕС/. На нас не ни остава нищо друго, с изключение на да напуснем едностранно този Договор и да желаяме интернационална помощ. Да седнем дружно и да изготвим нов Договор с България, само че с гаранции. Вярвам, че в България ще дойдат нови политически сили, които ще имат интерес да видят Македония интегрирана в Европейски Съюз ", споделя Мицкоски в изявление за седмичника " Фокус ", който през днешния ден следва да излезе на пазара.

На въпроса дали сходно нещо е допустимо водачът на опозицията споделя следното: " Защо да не е допустимо? Ние казвахме, че не е допустимо да има българско несъгласие и това няма да бъде спънка, само че видяхме какво стана. Защо да не може да договорим ново съглашение, само че с гаранции... Нали се наричахме братя. Заев даваше изявленията и споделяше, че сме един и същи народ? Нали България не беше спънка и бе нашата най-голяма поддръжка за Европейски Съюз ".

Според Мицкоски " през днешния ден Македония е изправена пред невъзможна задача ". " Историята е изискване за участието ни в Европейски Съюз. В 21 век би трябвало да търсим решения за 19 век. Това нещо не е обикновено. Но, това е заслугата на този бързащ политик /Зоран Заев, бел.ред./ ", споделя още водачът на опозицията, който чака " цялостна дипломатическа атака от страна на Европейски Съюз против България, тъй като в случай че те се концентрират върху македонските политици няма да има триумф ".

Той дава обещание мощна опозиция в Народното събрание против " всякаква смяна на учебниците ". " Не може историята в 21 век да бъде спънка за бъдещето ни ", споделя още Мицкоски. Според Християн Мицкоски " българите са артикул от два интернационалните контракта: Санстефанският и Берлинският ".

" Източният ни комшия е образуван като съветско княжество с една-единствена цел тогавашна Царска Русия да се добере до топлите води ".

" За разлика от тях нашият народ самичък се е преборил за страна. Дали това са били илинденците, или тези преди тях, или пък са били тези след тях - партизаните, с цел да се доближи до самостоятелна страна ", споделя Мицкоски и твърди, че в " Албания единствено служителите от българското посолство били българи в тази страна ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР